Де в Windows зберігаються паролі Wi-Fi: потрібно ввести одну команду / фото ua.depositphotos.com

У мережі "завірусився" лайфхак на випадок, якщо ви забули пароль від Wi-Fi, і при цьому хочете підключити новий пристрій. За два дні невеликий ролик, опублікований в твітері, набрав понад 7 мільйонів переглядів.

Важливо зауважити, що даний лайфхак працює тільки з ПК і ноутбуками на базі ОС Windows.

Як швидко знайти пароль від вайфай

Спочатку потрібно запустити функцію "Виконати" або Run – вона активується натисканням комбінації клавіш Win+R. Потім у вікні пишемо cmd – це увімкне командний рядок. 

Перед вами з'явиться чорне вікно командного рядка, Windows буде чекати команди після фрази C:\Users\Ім'я користувача\. Відразу ж після неї вам потрібно написати ту саму чарівну команду:

  • netsh wlan show profile name= *Назва вайфай* key=clear і натиснути Enter
  • замість *Назва вайфай*, звичайно, напишіть назву вашої Wi-Fi мережі.

Система відобразить параметри підключення, безпеки та іншу корисну інформацію. У розділі безпеки, поруч з рядком "Вміст ключа" (Key Content), ви й знайдете пароль від вашого роутера. УНІАН перевірив цей метод і підтверджує його ефективність.

Відеоінструкція:

Важливо додати, що в командному рядку не можна редагувати текст, написаний всередині – в разі помилки доведеться видалити всі до моменту помилки. Крім того, цей спосіб менш зручний, ніж на смартфоні, де для перегляду ключового слова для вайфай досить зробити пару тапів в налаштуваннях.

Раніше УНІАН розповідав, куди поставити Wi-Fi роутер, щоб інтернет "літав". Не всі користувачі знають, що у квартирі є певні місця, де вкрай небажано розміщувати коробку з інтернетом, щоб не псувати з'єднання.

Також ділилися лайфхаком, як позбутися від реклами в додатках і іграх. Незважаючи на те, що реклама в смартфонах є їх невід'ємною частиною, її можна цілком легально відключити. І для цього не доведеться нічого завантажувати і встановлювати.

Вас також можуть зацікавити новини: