Як відключити рекламу на смартфоні: ця процедура займе пару хвилин / фото ua.depositphotos.com

Часом, немає нічого більш дратівливого, ніж вбудована реклама у додатках та іграх. При цьому, часто буває так, що вона з'являється навіть в платних програмах або виникає в сервісах невиправдано часто.

Однак все ж є кілька дієвих способів захистити себе від перегляду настирливих банерів. Розповімо про це у нашому матеріалі. Описані способи підходять для смартфонів на базі Android, але деякі з них можуть бути застосовні і на iPhone.

Найпростіший спосіб відключити рекламу на смартфоні

Звучить очевидно, але найпростіший спосіб (окрім покупки платної версії) позбутися реклами – вимкнути інтернет на вашому телефоні або включити авіарежим. Оскільки реклама не працює без інтернету, щоб не бачити її, потрібно вимкнути мобільну мережу і Wi-Fi. 

Відео дня

Незважаючи на те, що цей спосіб не вимагає від користувачів особливих знань або складних налаштувань, у нього є суттєвий недолік. На якийсь час ви залишитеся без сповіщень з месенджерів, новин і повідомлень.

Альтернативний спосіб – змінити регіон

У багатьох країнах існує дуже сувора політика щодо реклами. Наприклад, у Великобританії заборонена реклама, що містить елементи, яких немає в геймплеї гри – це вважається найбільш оманливим видом реклами.

Таким чином, позбутися від реклами в додатках в деяких випадках може допомогти зміна регіону на "Великобританія". Швидше за все, потік реклами знизиться або взагалі вичерпається. Крім того, з перемиканням регіону можна отримати нові функції. 

Як позбутися нав'язливої реклами в телефоні: це справа на кілька хвилин

Як прибрати спливаючу рекламу на Андроїд

Перед відправкою кожного рекламного повідомлення на ваш пристрій воно проходить через DNS-сервер. Найчастіше цей сервер встановлюється за замовчуванням оператором або провайдером зв'язку, але на Android його можна змінити.

Наприклад, можна поставити сервер від компанії AdGuard, який буде фільтрувати потік інформації і блокувати рекламу. Щоб його активувати, потрібно в налаштуваннях смартфона зайти в розділ, присвячений персональному DNS-серверу, і ввести ім'я хоста "dns.adguard.com".

Після цього, зайдіть в додаток, де раніше постійно вискакувала реклама. Скоріш за все, її там більше немає. Або кількість банерів і роликів помітно зменшилася.

Як позбутися нав'язливої реклами в телефоні: це справа на кілька хвилин

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як швидко почистити динаміки смартфона за допомогою безкоштовного додатка. Якщо проводити подібну чистку хоча б раз на місяць, похід в сервісний центр вам не загрожує.

Також розповідали, як зробити так, щоб в Telegram не писали незнайомі люди – це нова опція, яку додали в недавньому оновленні. 

Вас також можуть зацікавити новини: