Ілюстрація REUTERS

Антитерористична операція (АТО) може тривати й під час операції Об'єднаних сил - ці заходи не взаємовиключні. Про це заявив офіцер управління правового забезпечення Генерального штабу Збройних сил України Юрій Бобров. 

Читайте такожГенштаб підготував документи про початок операції Об’єднаних сил замість АТО

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на брифінгу в Києві. «Потрібно розділяти поняття АТО - вона передбачена законом про боротьбу з тероризмом і оголошується рішенням керівника Антитерористичного центру при СБУ. Така операція була оголошена в 2014 році - вона триває і незалежно від виконання норм цього закону (про реінтеграцію Донбасу - УНІАН) рішення про продовження чи припинення проведення цієї операції буде прийматися керівником Антитерористичного центру при СБУ», - зазначив Бобров.

Відео дня

«Звичайно, що для виконання вимог закону, командувач Об’єднаних сил та об’єднаний оперативний штаб будуть мати право та будуть залучати в тому числі і працівників СБУ для виконання відповідних завдань з відсічі збройної агресії РФ та звільнення окупованих територій. Потрібно розділяти питання АТО та питання, визначені законом щодо відсічі збройної агресії», - додав офіцер Генштабу.

При цьому він додав, що операція Об’єднаних сил почнеться з введення відповідного указу президента України.

«Не ототожнюйте АТО з операцією Об’єднаних сил - це зовсім інші речі. Одне не виключає другого. Я переконаний, що АТО продовжиться незалежно від того, коли почнеться, чи коли завершиться операція Об’єднаних сил», - сказав Бобров.

За його словами, АТО завершиться, коли останній учасник незаконного збройного формування на Донбасі, останній терорист буде затриманий і доставлений до правоохоронних органів України.