Воєнний стан в Україні було введено з 14 годин 26 листопада на 30 діб / фото УНІАН

Сьогодні в Україні завершується дія воєнного стану, який було введено на 30 діб 26 листопада з 14.00.

Відповідно до Статті 7 закону "Про правовий режим воєнного стану", воєнний стан на всій території України або в окремих її місцевостях припиняється після закінчення строку, на який його було введено.

«Режим воєнного стану завершується автоматично за умови усунення загрози нападу або загрози національної стратегії незалежності України, її територіальної цілісності. Президент України може прийняти указ про скасування воєнного стану на всій території України або в окремих її місцевостях, про що повинно бути негайно оголошено через засоби масової інформації», - йдеться у законі.

Відео дня

Військове положення введено в ряді областей / фото krymr.com

Читайте такожУкраїнці считают, що Порошенко захотів ввести воєнний стан для перенесення виборів - опитування

Режим воєнного стану діяв в областях, розташованих уздовж російського кордону, придністровської ділянки молдовського кордону та на узбережжі Чорного та Азовського морів: Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській та Вінницькій.

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб введено воєнний стан в 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів.

30 листопада голова ДПСУ Петро Цигикал заявив, що у зв'язку з введенням воєнного стану в 10 областях громадянам чоловічої статі з РФ у віці від 16 до 60 років обмежений в'їзд на територію України.