Розвідка заявляє про смерть 3 цивільних осіб з території «ЛНР» / фото vk.com/drugoi_lugansk

Українська розвідка заявляє про смерть 3 цивільних осіб з території т.зв. «ЛНР» в ході допитів представниками т.зв. «Міністерства державної безпеки».

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу щодо ситуації в районі проведення операції О’єднаних сил.

Читайте такожЗник ватажок "ЛНР" - соцмережі

Відео дня

За його словами, російська окупаційна влада розгорнула активну інформаційну кампанію на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, з метою підвищення мобілізаційного потенціалу за рахунок місцевого населення.

«Заходи агресора призводять до зворотної реакції населення, що полягає у поширенні бажання виїхати з тимчасово окупованих територій та ухиленні від проходження служби в підрозділах окупаційних військ. У відповідь російською стороною посилено пропускний режим, з метою недопущення відтоку мобілізаційних ресурсів (осіб чоловічої статі) з т.зв. «ДНР/ЛНР». У зв’язку з важкими умовами перетину лінії розмежування, на одному з контрольно-пропускних пунктів в’їзду/виїзду на території т.зв. «ЛНР» померло три цивільні особи (чоловіки) під час проведення допиту представниками т.зв. «МДБ», - зазначив Мотузяник.