Пристайко вважає, що місія ОБСЄ має спостерігати за ситуацією на Донбасі цілодобово / Фото УНІАН

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявляє, що Україна звернеться до країн «нормандського формату» (Німеччини, Франції і Росії) через збільшення обстрілів на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пристайко сказав на прес-конференції.

Читайте такожСтало відомо ім'я бійця, загиблого на Донбасі 18 січня: втрата - у 72-й бригаді

Відео дня

Глава МЗС наголосив, що в Україні стурбовані збільшенням обстрілів російськими окупантами українських позицій на Донбасі.

«Це ми обговорювали з новим діючим головою ОБСЄ, і що це означає взагалі, чи означає спробою зриву процесу чи збіг багатьох факторів, які призвели до зростання обстрілів?» - заявив Пристайко.

У зв'язку із цим міністр вважає за необхідне, щоб Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ спостерігала за ситуацією впродовж 24 годин на добу, а також посилити технічні можливості спостерігачів.

«Наскільки цей процес може привести до того завершення, на яке ми всі з вами розраховуємо, я думаю, що буде реакція на такі обстріли з боку української сторони. Ми будемо тоді пробувати терміново зв'язатися з нашими партнерами по «нормандійському» (формату), тому що ми, дійсно, так само, як і ви, бачимо, що домовленості не спрацьовують», - сказав Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, 18 січня збройні формування РФ на сході України 6 разів порушили режим припинення вогню, внаслідок чого один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще 10 отримали поранення.

19 січня окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. У результаті ворожих обстрілів один український боєць загинув.