REUTERS

Така думка висловлюється в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, передає Ліга.Новости.

Експерти "тіньового ЦРУ" пишуть, що цей бойовик став п'ятим з грудня 2015 року "високопоставленим" найманцем, який був знищений далеко від лінії бойових дій.

На думку аналітиків, версія про усунення Мотороли українськими спецслужбами не витримує серйозної критики, а найбільш ймовірними сценаріями в Stratfor вважають конкуренцію між бандформуваннями на Донбасі і ліквідацію бойовика, що "багато знає", спецслужбами РФ.

Відео дня

Читайте такожЗМІ назвали всі ймовірні версії знищення "Мотороли" (відео)

Перша версія ґрунтується не в останню чергу на тому, що останнім часом у структурах терористичних організацій "ДНР/ЛНР" спостерігаються "кадрові перестановки", а ватажок луганських бойовиків Ігор Плотницький "втратив контроль над питаннями забезпечення безпеки".

Аналітики пишуть, що незадовго до вбивства Павлов нібито був направлений до Луганська, "щоб навести там лад", і це могло штовхнути Плотницького на його вбивство.

Щодо версії з російським слідом, Stratfor пише, що Москва має намір поступово позбавлятися як найбільш одіозних й погано контрольованих польових командирів бойовиків, так і від тих, хто міг бути свідком військових злочинів Кремля на Донбасі - зокрема, ракетної атаки на малайзійський Боїнг рейсу MH17 в 2014 році.

Нагадаємо, одного з ватажків бойовиків "ДНР" Арсена Павлова, відомого як "Моторола", ліквідували ввечері 16 жовтня.