Иллюстрация REUTERS

З початку доби бойовики 19 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських захисників, троє військовослужбовців дістали поранення.

Читайте такожБойовики повернули тіла трьох військових, які героїчно загинули задля порятунку пораненого побратима

Про це повідомляється на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook.

Відео дня

«Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, але контрольованою Збройними силами України», - йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на Донецькому напрямку терористи вогнем мінометів калібру 120 мм накривали захисників Луганського, а з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів били по оборонцях Верхньоторецького та Авдіївки.

«По опорних пунктах наших військ поблизу шахти «Бутівка», Кам’янки та Зайцевого ворог гатив з протитанкових гранатометів та кулеметів великих калібрів. Поблизу Зайцевого діяли ворожі снайпери», - йдеться у повідомленні.

На Приморському напрямку, інформує штаб, 120-міліметрові міномети та стрілецьку зброю терористи застосовували по позиціях сил АТО поруч Широкиного, а гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети – по опорних пунктах поблизу Павлополя та Мар’їнки. В районі Водяного активно діяли снайпери бойовиків.

На Луганському напрямку, йдеться у повідомленні, з мінометів калібру 120-мм підрозділи російсько-окупаційних військ гатили по позиціях поблизу Кримського. Зі 120-міліметрових мінометів та автоматичних гранатометів терористи накривали опорні пункти неподалік Новозванівки. З протитанкових гранатометів вони вели вогонь по позиціях у районі Троїцького та Новоолександрівки, а стрілецьку зброю застосовували по опорних пунктах в районі Станиці Луганської.