Иллюстрация REUTERS

Українська сторона СЦКК повідомляє про продовження обстрілів з боку НЗФ ОРДО мирних населених пунктів та об’єктів цивільної інфраструктури вздовж лінії розмежування.

Так, увечері 25-го травня, бойовики вчергове здійснили обстріл житлового сектору населеного пункту Красногорівка, застосувавши заборонену Мінськими домовленостями зброю великого калібру. Кілька боєприпасів розірвалися поблизу місцевої лікарні та житлових будинків.

Читайте такожЗ початку року кількість постраждалих серед цивільних на Донбасі зросла на 110% – Хуг

Відео дня

"Ніхто з хворих та медичного персоналу не постраждав, але у будівлі вибиті шибки. Найближчим часом лікарня вимушена буде обмежити надання медичних послуг мешканцям Красногорівки та сусідніх населених пунктів", - йдеться в повідомленні.

"Такі злочини незаконних збройних формувань ОРДО свідчать про грубі порушення Мінських домовленостей, про відверте небажання дотримуватись взятих на себе зобов’язань в рамках Тристоронньої контактної групи, свідоме планування та здійснення терористичних актів проти мирного населення", - наголосили в СЦКК.

Як додали у прес-центрі штабу АТО, за попередньою інформацією обстрілом пошкоджено будівлю районної лікарні, навчальний корпус Відокремленого підрозділу «Донецький технікум Луганського національного аграрного університету» (вул. Нахімова, 2а), а також два приватні будинки в одному з житлових масивів. Станом на 00:05 год обстріл триває.

Нагадаємо, кількома днями раніше в СЦКК повідомили, що бойовики обстріляли співробітників Міжнародного комітету Червоного хреста, коли ті роздавали продуктові та гігієнічні набори у населеному пункті Доломітне, який не контролюється урядом України.