ЗСУ вдарили ракетами ATACMS по російській ППО / колаж УНІАН, фото t.me/dosye_shpiona

Військові аналітики проаналізували успішні удари ЗСУ по позиціях російської системи протиповітряної оборони (ППО) в Донецькій області. Найімовірніше, для цих ударів використовувалися ракети ATACMS з касетними суббоєприпасами.

Повідомлялося, що, зокрема, ціллю українських бійців став російських зенітний ракетний комплекс (ЗРК) С-400 у районі Моспиного Донецької області.

Як пише Defence Express, увагу слід звернути на те, що Моспине розташоване лише за 40 кілометрів від лінії фронту, і на такій дальності ЗРК перебував у зоні удару не тільки ATACMS, а й GMLRS.

Відео дня

"Водночас ворог чомусь наблизив С-400 саме на таку дальність. Або відчуваючи себе в безпеці, або потребуючи закриття прогалини в ППО саме на цій ділянці, або намагаючись використовувати свій ЗРК для далекобійних ударів", - підсумували аналітики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські військові вдарили по позиціях окупантів у районі аеродрому Моспине, який розташований в окупованій частині Донецької області. Зазначалося, що в атаці задіяли п'ять балістичних ракет ATACMS.

Унаслідок атаки було знищено дві пускові установки зенітно-ракетних комплексів С-300/400, пункт управління та радіолокаційну станцію "96Л6Е". Також пошкоджень зазнала ще одна пускова установка ЗРК С-300/400.

Вас також можуть зацікавити новини: