Міллі закликає республіканців у Конгресі розблокувати допомогу Україні / фото defense.gov

Ексочільник збройних сил США Марк Міллі заявив, що без західної підтримки України Росія з часом отримає стратегічну перевагу, яка буде руйнівною.

"Це буде трагічно, тому що в цей момент українці більше не зможуть успішно захищатися", - стверджує Міллі в колонці Financial Times.

Він закликає республіканців у Конгресі розблокувати допомогу, тому що відмова від підтримки України "сигналізує про смертельний удар" по світовому порядку, заснованому на правилах.

Відео дня

Міллі вважає, що частково проблема полягає в тому, що американці нещодавно воювали в Афганістані та Іраку, і "їм уже порядком набридли вічні війни". Але нагадує, що такий світовий порядок "багато в чому зробили Сполучені Штати дуже багатою, могутньою і дієздатною країною".

Війна в Україні - прогнози

Якщо Україна зазнає поразки у війні проти Росії, США доведеться відправляти свою армію на війну, адже агресія Кремля піде далі. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на слуханнях в оборонному комітеті Палати представників Конгресу США.

Він зазначив, що в разі військової поразки України, Путін на цьому не зупиниться. На думку Остіна, Росія продовжить військову експансію і атакуватиме суверенні території інших своїх сусідів.

Вас також можуть зацікавити новини: