Британський чиновник проаналізував чинники, що завадили успіху українського контрнаступу / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Скорочення часу реагування на розвідувальні удари, заповнення лінії фронту щільно встановленими мінними полями і протитанковими засобами, а тепер ще й два роки уроків ведення бойових дій зробили російську армію набагато міцнішою силою. І ці нові зміни в операціях російської армії зробили тривалий контрнаступ України "важким", розповів високопоставлений чиновник оборонного відомства Великої Британії.

Як пише Breaking Defence, він пояснив, що, незважаючи на менш витончену російську тактику, таку як встановлення мін одна на одну для ураження машин розмінування, її оборонні лінії "добре побудовані, добре захищені і добре замасковані".

Посадовець також зазначив, що російська армія продемонструвала, "широко використовуючи" удари безпілотників, що українські інженерні та ремонтно-евакуаційні машини вважаються "високоцінними цілями" і додав, що розвідувальні удари також покращилися.

Відео дня

"Ми вважаємо, що час реагування (російської армії) на даний момент (на розвідувальний удар) становить від трьох до шести хвилин, і з часом він покращується", - повідомив британський чиновник.

За його словами, російський прогрес призвів до того, що Україна вдається до тактики, методів і процедур, які більше відповідають епосі Другої світової війни, що змушує українську армію покладатися на танки, які "переважно" беруть на себе вогневе прикриття для захисту піхоти.

Водночас українські солдати стикаються з "важкою роботою з усунення перешкод, міна за міною, загорода за загородою", - поділився посадовець.

Як зазначив чиновник, війна в Україні продемонструвала, що комбіновані озброєння залишаються "єдиним способом перемогти рішучого ворога", і визнав, що поєднання "старих і нових технологій" домінує в бойових діях з обох боків.

Штучний інтелект, машинне навчання, космічна розвідка, спостереження і розвідка, а також "поширення" даних з відкритих джерел також сильно вплинули на конфлікт, припустив чиновник, додавши, що наступальні операції "значно складніше проводити", ніж оборонні дії.

Вйна в Україні - що відомо

У Пентагоні вважають, що є реальна загроза поразки України у розв'язаній Росією війні, якщо Києву припинять постачати зброю. Таку тривожну заяву під час брифінгу зробив генерал-майор, представник Міноборони Штатів Пет Райдер, відповідаючи на питання, "чи програють вони (українці), якщо не отримають більше зброї": 

міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також заявив, що ситуація на фронті дуже серйозна, можливо, навіть серйозніша, ніж вона була на початку російського вторгнення майже два роки тому, через нестачу постачання боєприпасів.

Вас також можуть зацікавити новини: