Харків знову під ударом / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Ввечері у вівторок, 30 січня, російські загарбники атакували Харків безпілотними літальними апаратами. Про це повідомило Командування Повітряних сил Збройних сил України.

Інформація оновлюється...

О 22:39 Повітряні сили написали, що в районі міста фіксують ударні дрони типу "Shahed", людей закликали перебувати в укриттях. Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що у Харкові лунають вибухи.

Відео дня

Згодом харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що російський "шахед" вдарив по району житлової забудови. "Є пожежа на місті потрапляння. Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюється", - додав він.

Синєгубов зазначає, що у Харкові фіксують влучання, армія РФ спрямувала на область щонайменше шість безпілотників. "Є пошкодження цивільної інфраструктури. На цю хвилину інформація про постраждалих перевіряється. Екстрені служби виїхали на місця влучань. Важливо: перебувайте в укриттях до відбою тривоги!" - додав він.

О 23:24 голова ОВА зазначив, що є влучання у приватний житловий будинок в Салтівському районі Харкова та пошкодження в Слобідському районі. Рятувальники ліквідовують пожежу в магазині. 

Згодом він додав, що внаслідок атаки троє цивільних отримали легкі забої та гостру реакцію на стрес. Медики надали їм допомогу на місці.

Атака дронів по Україні: що відомо

Ввечері Повітряні сили повідомили про ударні БПЛА типу "Shahed" з півдня в напрямку Дніпропетровщини, вони рухалися північно-західним курсом.

Згодом безпілотники фіксували у напрямку Дніпра, в районі Павлограда та на межі Дніпропетровської та Запорізької областей південно-західним напрямком.

О 19:41 оголосили про відбій загрози ударних дронів в Дніпропетровській та Запорізькій областях, про наслідки атаки не повідомлялося.

Вас також можуть зацікавити новини: