Костянтин Криволап пояснив, як втрата борта А-50 "вдарила" по РФ / колаж з фото wikimedia.org та скріншоту

Після того, як Росія втратила літак А-50, у росіян виникла дуже серйозна проблема.

Тепер для РФ буде проблемою проведення розвідки на всіх кордонах, поділився думкою колишній інженер-конструктор, авіаційний експерт Костянтин Криволап з "24 Каналом". "…Таких літаків А-50 - дальнього радіолокаційного виявлення, їх взагалі було дев'ять штук, зараз - вісім. Спочатку їх було взагалі близько 30. Потім вони старіли, виходили з ладу. Оці дев'ять літаків, які залишились, вони виконували цілу низку функцій", - зазначив аналітик.

Співбесідник додав, що борти, по-перше, забезпечували контроль і радіолокаційну розвідку всього простору навколо кордонів - це й Україна, Балтика з заходами НАТОвських кораблів та іншої техніки, Середня Азія та Арктика. Криволап підкреслив, що ці літаки мали літати по всіх кордонах та "виглядати".

Відео дня

"Зараз цих літаків вісім, і це буде проблемою. Тобто це дуже серйозна проблема для росіян…", - пояснив експерт.

Що вже повідомлялося про А-50 - літак ворога, який збили українці

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 15 січня підтвердив інформацію, що українські воїни, зокрема, ліквідували А-50

Пізніше Костянтин Криволап сказав, що на борту цього літака були елітні фахівці. Авіаексперт зазначив, що на підготовку таких фахівців необхідно не п'ять років, оскільки вони мають бути дуже досвідченими, володіти великою кількістю інформації та здатністю ухвалювати правильні рішення за обмежену кількість часу.

Вас також можуть зацікавити новини: