Авіаексперт вказав на важливий нюанс щодо ліквідації ворожого літака А-50 / фото wikipedia.org

Екіпаж збитого російського борту далекого радіолокаційного виявлення та управління - це літак А-50, був унікальним, оскільки його представники були елітою.

Колишній інженер-конструктор, авіаційний експерт Костянтин Криволап розповів "24 Каналу", що "таких фахівців за п'ять років не підготуєш, це дуже великий досвід, дуже великі знання, хороша реакція, здатність приймати правильне рішення в обмеженому часі". "…є піраміда прийняття рішень. Вони перебувають на рівні військових рішень оперативного часу. Це рішення, які треба приймати зараз в конкретному місці. Там перебувають люди, які отримують безліч інформації", - сказав співрозмовник.

Авіаексперт додав, що ці відомості вони мають "приймати, ідентифікувати, обробляти, потім пакувати і передавати іншим для прийняття конкретних рішень". "Вони тоді вирішують, кому куди бігти, що робити, де стріляти, переміщувати війська, визначати цілі та завдавати ударів", - підкреслив Криволап.

Відео дня

За його словами, фахівці, які знаходяться на літаку А-50, повинні досить чітко працювати, там не може бути якоїсь халтури.

"Тому там перебувала еліта, яка розуміє і потреби ППО, і авіаційні потреби, можливості на суходолі. Це фахівці дуже високого рівня, їх не так багато. Їх спеціально не готують в військових училищах - їх готують штучно. Вартість таких фахівців вища, ніж вартість пілота", - заявив колишній інженер-конструктор.

Важливі новини про втрати ворога на 18 січня 2024 року - сьогодні це варто знати

15 січня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив, що наші захисники знищили два російські літаки - А-50 та повітряний пункт управління Іл-22.

Пізніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що, схоже, Іл-22 таки зміг долетіти до російського міста Анапа. Водночас він підкреслив, що "корито" супротивника відновленню не підлягає.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну наші бійці вже ліквідували 331 російський літак. Крім того, знищено 324 гелікоптери загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: