Яка ситуація в Києві та області? / фото УНІАН ( Сергій Чузавков / Олександр Синиця )

На початку квітня ЗСУ звільнили від окупантів Київ і область. Відтоді ситуація стабілізувалася, але загроза ракетних ударів зберігається.

Ситуація в Києві та області в неділю, 8 травня, - трансляція нижче:

21:36 У Києві в присутності Джастіна Трюдо Володимир Зеленський нагородив українських саперів, які опанували канадські технології розмінування

Відео дня

Серед них – знаменитий пес Патрон.

20:14 Лідер U2 Боно побував сьогодні у Бучі.

20:01 На Київщині піротехніки знешкодили російську авіабомбу ФАБ-500. У Броварському районі Київської області у селах Бервіця та Перемога піротехніки продовжують роботи з розмінування.

19:56 Під Броварами чоловік підірвався на міні "Сьогодні у Броварському районі біля с. Залісся місцевий житель під час прогулянки лісосмугою вибухнув на міні, залишеній військовими росії. Від отриманих ушкоджень чоловік загинув. Олександр Павлюк знову закликає всіх мешканців Київської області бути обережними, утриматись від прогулянок у лісі. "Багато територій, де йшли бойові дії, заміновані. Загарбники цілеспрямовано мінували наші поля, риштування, парки, дороги. Ліквідація вибухонебезпечних предметів продовжується", - пише голова КОВА.

18:18 Знайомтеся, це – Кирило Верес. Унікальний офіцер за 8 років війни зібрав усі державні нагороди. До того ж він встиг стати батьком сина, здобути третю вищу освіту, збудувати будинок у Гостомелі (який вже зруйнували російські окупанти) та створити бойову групу.

18:15 Також сьогодні до Києва повернулося посольство Канади в Україні. Друге відкриття відбулося за участю канадського прем'єр-міністра Джастіна Трюдо.

17:56 Сьогодні в Броварському районі біля с. Залісся місцевий житель під час прогулянки в лісосмузі підірвався на міні, яка була залишена військовими росії. Від отриманих ушкоджень чоловік загинув. Вкотре закликаємо всіх жителів Київщини бути обережними, утриматися від прогулянок у лісі. Багато територій, де йшли бойові дії, заміновані. Загарбники цілеспрямовано мінували наші, поля, ліси, парки, дороги. Ліквідація вибухонебезпечених предметів триває.

17:30 Готується виставка про героїчну оборону Києва. Бійці 112 бригади тероборони ЗСУ передали до Національного військово-історичного музею України в Києві експонати, пов'язані з обороною столиці у лютому-квітні 2022 року.

17:13  Ситуація з електропостачанням в Київській області аварійні бригади ДТЕК "Київські регіональні електромережі" безперервно працюють над відновленням електропостачання у населених пунктах області, які постраждали через бойові дії. протягом доби відновлено електропостачання у 5 населених пункти, до 1,3 тисяч споживачів. залишаються без електропостачання 12 населених пунктів, 10,5 тисяч споживачів.

16:38 Прем'єр-міністр Канади сьогодні відвідав Ірпінь. ▪Він приїхав до Ірпіня, щоб побачити весь той жах, який зробили з нашим містом російські орки. І, звичайно, був у шоці.

16:19 Київ просто – чудовий. ▪️ Завдяки українським програмістам, які створили цю 3D інсталяцію, будь-який бажаючий може насолодитися красою столицею України.

15:52 Пропагандист Мураєва приїхав до зруйнованих міст Київської області і обматив біженку, яка виїхала в "безпечну Європу" Пропагандист уже заборонених каналів Віктора Медведчука та Євгена Мураєва Макс Назаров (Назар Діордиця) вперше за час війни приїхав у зруйновані та звільнені місяць тому міста Київської області та звідти почав лаяти українців, які виїхали до "безпечної Європи". На його повідомлення відреагували українські біженці, зазначивши, що це, зокрема і через нього, вони змушені бути в "безпечній Європі". У відповідь однієї з них Назаров написав, що вона вже поїхала і має сидіти мовчки.

15:05 Прямо зараз на станції метро "Хрещатик" виступають легендарні Боно та Едж із U2.

13:27 У КМДА дали важливі поради киянам на 8-9 травня.

12:00 До Києва прибула голова Бундестагу Бербель Бас. За словами керівника секретаріату німецького парламенту Енріко Брісса, сьогодні, 8 травня, вона вшанує пам'ять жертв Другої світової війни та нацистської тиранії. Також заплановано зустріч та переговори з вищим українським керівництвом.

11:49 Без водопостачання залишаються лише окремі житлові будинки, зокрема, у смт Гостомель, с.Мар’янівка (Поліська громада). Там ДТЕК проводить відновлювальні ремонтні роботи на лініях електропередач та підстанціях.

10:47 Моніторингові групи продовжують роботу з фіксування наслідків бойових дій у деокупованих населених пунктах Київщини.

Руйнування зафіксовано у 46-ти з 69-ти громад Київської області (66,7%). Внаслідок бойових дій в регіоні зруйновано понад 4000 житлових будинків (приватні та багатоповерхові). Критичних руйнувань завдано в Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській та Пісківській територіальних громадах.

10:23 Проблема з нестачею бензину в Україні може затягтися, оскільки поки що не вдається постачати таку його кількість, яка потрібна хоча б для оперативного споживання, розповів директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн.

09:15 У День пам'яті та примирення президент Зеленський звернувся до українців зі зруйнованої російською армією Бородянки. Дивіться повністю:

02:10 На Київщині та у більшості інших областей оголосили повітряну тривогу.

00:15 В "Енергоатомі" повідомили, що знайдена у Бучі Київської області колба з ртуттю виявилася радіоактивною - росіяни вкрали її з Чорнобильської АЕС.

Вас також можуть зацікавити новини: