Коваленко припустив, в якому напрямку окупанти можуть рухатися з Очеретиного / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, DeepState, скріншот

У ЗМІ пишуть про захоплення Очеретиного Донецької області. Офіційної інформації з цього приводу не було, проте військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко зазначив, що втрата населеного пункту заслуговує на розслідування, оскільки в цій локації було втрачено те, що могло ще довго стримувати росіян.

В ефірі "24 каналу" він розповів, що українські захисники мують відійти з деяких населених пунктів на більш зручні з точки зору оборони позиції. Водночас російські загарбники завдяки контролю над Очеретиним тепер отримали кілька варінатів для просування. 

Зокрема, ворог може піти трасою 0511 на Покровському напрямку, трасою 0504 через Воздвиженку, аби перебити українську логістику. Також ворог може створити безпекову зону на півночі та півдні й орієнтуватися на часткову передислокацію сил по трасі Н20 в напрямку Часового Яру Донецької області. 

Відео дня

"Охоплення фактично Торецького плацдарму. Тобто у російського командування є плани щодо формування наступальних операцій та їхньої реалізації вже на Торецьк", – додав він.

Водночас якщо противник вирушить трасою 0511 або виходитимуть на трасу 0504, росіяни розтягнуть ресурс і будуть вимушені думати про свої фланги, каже експерт. Наприклад, якщо окупанти підуть від Очеретиного по трасі 0511, то впираються в українські лінії оборони, сформовані на захід від Авдіївки. Якщо ж противник піде через Воздвиженку, його силу можуть "пеперізати" до або на трасі 0504, і росіяни опиняться в оточенні.

"Тому станом на зараз говорити про загрозу для Павлограда, коли вони мають хоч і частковий ситуативний успіх, але все ж таки проблематику з виходом навіть на Покровськ, зарано", – резюмував Коваленко.

Ситуація на фронті

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, від початку доби на передовій сталося 87 бойових зіткнень із противником. Зазначається, що тільки на Авдіївському напрямку було відбито понад 20 ворожих атак.

Тим часом головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський заявив, що  російські загарбники нині зосередили основний удар на Покровському і Курахівському напрямках. За його словами, маючи від самого початку чисельну перевагу в особовому складі, озброєнні та військовій техніці, противник щоденно атакує позиції наших військ.

Вас також можуть зацікавити новини: