Верещук заявила про неможливість псевдореферендумів / фото УНІАН

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук вважає, що російські окупанти не зможуть провести ніякі псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях.

Про це йшлося в її виступі в ефірі інформаційного телемарафону.

"Немає ніякої підтримки, і вони це чудово розуміють, вони навіть картинки не можуть зробити. І всі їхні зусилля, тиск, насильство, все, що вони вчиняють, не справляє враження на український народ, який залишається незламним. Вони не можуть нічого організувати, саме тому переносять вже втретє, і вже, я так думаю, не буде проведено таких "референдумів", бо це цирк-шапіто, там немає, про що говорити", - сказала вона.

Відео дня

За її словами, окупанти "самі не знають, що хочуть" отримати на цих псевдореферендумах.

"У них немає мети чіткої, тому що пріоритети розставляє наша армія, яка проводить успішні контрнаступальні дії. І всі референдуми проведе наша армія, будуть їм і бюлетені, і все, що вони надумали", - сказала Верещук.

Також вона додала, що до всіх громадян РФ, які брали участь у підготовці до псевдореферендумів чи планують це робити, буде застосовано санкції.

"Ті росіяни, які приїдуть на територію України організовувати якісь "референдуми", будуть судимі за міжнародним законодавством", - наголосила Верещук.

Як повідомляв УНІАН, за даними радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, російські окупанти хочуть провести псевдореферендум на окупованих територіях України в один день - 4 листопада. При цьому він додав, що це точно не остання дата, яку озвучують російські окупанти.

Вас також можуть зацікавити новини: