Добровольці звернулися до Гладкова / фото t.me/legionoffreedom

Російські добровольці, які воюють на боці України і прорвалися через кордон РФ, заявили про посилення своїх атак і звернулися до російської влади у Бєлгородській області.

У новому зверненні Легіону "Свобода Росії", Російського добровольчого Корпусу і Сибірського батальйону до губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова зазначається, що їхні "удари по військових цілях посилюються, обстріли регіону фактично не припиняються, люди продовжують страждати і гинути":

"Жертви серед мирного населення - виключно на совісті адміністрації, яка перешкоджає евакуації людей".

Визвольний рух добровольців закликав Гладкова припинити прикриватися цивільним населенням і негайно евакуювати людей з усієї території Бєлгородської області:

"Гладков! Подумай про свій народ! Ти будеш нести відповідальність за нові жертви, якщо повна евакуація населення не відбудеться найближчим часом. Збережіть життя людей!".

Атака Бєлгорода 20 березня - що повідомлялося

Нагадаємо, у Росії заявили про чергову атаку Бєлгорода і Бєлгородської області вранці 20 березня. У Міноборони РФ традиційно відзвітували про те, що це була лише "спроба атаки" із застосуванням реактивної системи залпового вогню RM-70 "Вампір", і що її відбили.

Тим часом російські Telegram-канали писали, що внаслідок атаки в Бєлгороді є загиблий і постраждалі. Пізніше інформацію підтвердив і Гладков.

Вас також можуть зацікавити новини: