Бєлгород атакували вранці 20 березня / колаж УНІАН, скріншоти

У Росії заявили про чергову атаку Бєлгорода і Бєлгородської області вранці 20 березня.

У Міноборони РФ традиційно відзвітували про те, що це була лише "спроба атаки" із застосуванням реактивної системи залпового вогню RM-70 "Вампір", і що її відбили: "Черговими засобами ППО тринадцять реактивних снарядів знищено в повітрі над Бєлгородською областю".

Тим часом російські Telegram-канали пишуть, що внаслідок атаки в Бєлгороді є загиблий і постраждалі, публікуючи кадри, зняті очевидцями. Травми різного ступеня тяжкості кілька людей, зокрема 17-річна дівчина.

Також снаряди або їхні осколки пошкодили кілька будинків і автомобілів.

Атака Бєлгорода 20 березня - відео

Оновлено. Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков також відзвітував про роботу російської ППО над містом та областю, повідомивши про її результати:

"За попередньою інформацією, одна людина загинула - чоловік перебував у машині, коли в неї прилетіли уламки, від отриманих травм він помер на місці ще до приїзду бригади швидкої допомоги. Внаслідок обстрілу двоє людей постраждали: у дівчини 17 років закрита черепно-мозкова травма та розтин надбрівної області, у чоловіка - осколкові поранення правої верхньої кінцівки".

Крім того, за його словами, у Бєлгороді постраждали кілька квартир у 12 МКД (вибиті вікна, пошкоджено балкони) та 16 автомобілів. Є руйнування і на території трьох освітніх об'єктів - 2 дитячих садках та школі, а у Бєлгородському районі у селищі Розумне різні пошкодження отримали 7 приватних домоволодінь та два автомобілі.

Вас також можуть зацікавити новини: