Йдеться про 26-річного лейтенанта збройних сил РФ з Ленінградської області / скрииншот

Слідчі Нацполіції повідомили російському військовому про підозру у зґвалтуванні двох жінок на Херсонщині, який погрожував їм зброєю та вбивством рідних.

Йдеться про 26-річного лейтенанта збройних сил РФ з Ленінградської області, який під час російської окупації Херсонщини був комендантом у декількох селах Високопільської ОТГ, повідомляє Нацполіція.

За даними слідства, злочинець зайшов на територію домоволодінь місцевих жителів та, погрожуючи зброєю мешканцям будинків, викрав жінок, 2005 та 2007 року народження. 

Відео дня

Встановлено, що він вивозив їх на автомобілі за межі села або до місця свого тимчасового проживання, де здійснював постріли з пістолета біля голови потерпілих, бив їх, погрожував вбивством їм та членам їх родин – і таким чином змушував проти волі вступати з ним у статевий акт.

Окупанту повідомили окупанту про підозру за порушення законів та звичаїв війни, поєднане з жорстоким поводженням до цивільного населення (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Військові злочини російських окупантів

На Чернігівщині судили двох військовослужбовців РФ за жорстоке поводження з цивільними та сексуальне насилля над неповнолітньою. Згідно з інформацією, ювенальні прокурори Чернігівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом жорстокого поводження військовослужбовців збройних сил РФ із мирними мешканцями під час окупації одного з сіл Чернігівського району.

Вас також можуть зацікавити новини: