Жданов прокоментував ініціативу Чехії зі збору коштів на 800 000 артилерійських снарядів для України / фото 36 ОБрМП ім. Михайла Білинського

Сили оборони України з кожним днем можуть нарощувати свої вогневі можливості завдяки поставкам снарядів союзниками, заявив військовий експерт Олег Жданов.

"Зараз ми не просто вирівнюємо ситуацію, зараз має бути стрибок уперед. Кількісний стрибок, який потім має перерости у якісний на лінії фронту", - сказав він.

Таким чином Жданов прокоментував ініціативу Чехії зі збору коштів на 800 000 артилерійських снарядів для України. Повідомлялося, що снаряди можуть бути поставлені в Україну протягом кількох тижнів.

Відео дня

"Цікавий нюанс: це стало можливим після обіцянки, даної владою Норвегії виділити 140 мільйонів євро на ініціативу Праги, до якої приєдналися ще 18 країн, - акцентував Жданов. - Отже, наша артилерія може працювати. І я так розумію, що з кожним днем може нарощувати свої вогневі можливості. Кількісний стрибок має вилитися в якісний стрибок вогневого ураження ворожих військ на полі бою".

Дефіцит снарядів у ЗСУ - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше CNN писав, що українські захисники і місцеві жителі побоюються того, що на них чекає далі у зв'язку з гострим дефіцитом снарядів і просуванням військ РФ на сході України.

Вони не відчувають оптимізму з приводу того, що станеться, якщо пакет військової допомоги в розмірі 60 мільярдів доларів, який наразі застопорився в Конгресі США, не надійде.

Вас також можуть зацікавити новини: