Роман Світан вважає, що Бєлгород може повторити долю зруйнованого росіянами Бахмута / скріншот

Росіяни спеціально збивають ракети над Бєлгородом, а не за його межами, щоб спричинити більше руйнувань. Місто може повторити долю зруйнованого окупантами Бахмута Донецької області, вважає військовий експерт, військовий льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

"Збивайте ви ці ракети не над Бєлгородом, а за містом. Дайте їм пройти за Бєлгород, і потім збивайте, і не будуть вони падати на бєлгородчан. Але що роблять російські військові? Вони спеціально збивають ракети над Бєлгородом – ті, які збивають, адже ті, які проходять, виконують бойове завдання", – пояснив експерт в ефірі "24 каналу".

За словами Світана, росіяни намагаються створити з Бєлгорода "ікону розп'ятого хлопчика", проводячи так звану операцію "бєлгородський цукор".

Відео дня

"Російська вояччина поставила на Бєлгороді хрест. На нього чекає, швидше за все, доля Мар'їнки або Бахмута – "місячний пейзаж". Бєлгородчанам вже давно треба було виїжджати, тому що хорошим для Бєлгорода це не скінчиться", – підкреслив полковник запасу. 

"Бавовна" в Бєлгороді та області

30 грудня 2023 року Сили оборони України вдарили по військових об'єктах у російському Бєлгороді. Через роботу російської ППО ракети впали на вулиці міста.

У Росії тоді заявили що обстріл нібито вівся з РСЗВ "Вільха" і чеських Vampire. Військовий експерт Олександр Коваленко відзначав, що РСЗВ RM-70 Vampire – чеська модернізована 122-мм РСЗВ, створена на базі БМ-21 "Град". І її дальність ураження цілі становить до 21 км. Водночас найближча точка за кордоном між Харківською і Бєлгородською областю до Бєлгорода – 26 км. 

Жителям російського Бєлгорода вже пропонують евакуюватися з міста. Губернатор області В'ячеслав Гладков сказав, що їх готові перевезти в Старий Оскол і Губкін.

Вас також можуть зацікавити новини: