Арестович розповів про ситуацію на фронті / фото ua.depositphotos.com

Бійці Збройних сил України почали більш інтенсивно застосовувати зброю на фронті.

Про це розповів радник глави офісу президента України Олексій Арестович в бесіді з російським правозахисником Марком Фейгіним.

За його словами, зараз на полі бою ще немає балансу, але вже відбулася зміна інтенсивності обстрілів на користь українських Збройних сил. 

Відео дня

"Ми перестали "соромитися" особливо і почали застосовувати (озброєння - УНІАН) значно інтенсивніше, ніж місяць-два тому. Просто тупо не було боєприпасів, "плакали" над кожним снарядом", - пояснив Арестович.

Радник глави ОП розповів, що раніше російський дивізіон міг випустити за добу дві тисячі снарядів, а український - 100. 

"Нещодавно Залужний (Головнокомандувач ЗСУ - УНІАН) назвав день, коли 45 тисяч снарядів було використано росіянами тільки в районі Ізюм-Попасна. Це 360 гармат, не менше... А наші тоді стріляли у відповідь тисячу-дві снарядів", - зазначив він. 

Арестович зазначив, що зараз інтенсивно почали вибухати і горіти склади, командні пункти, місця збору особового складу та ремонтні бази в "глибині оборони противника".

"Також снаряди під'їхали, їх можна вже не економити", - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 5 липня українські захисники знищили склад боєприпасів російських окупантів у Кадіївці Луганської області.

Вас також можуть зацікавити новини: