Світан припустив, на яке місто націляться окупанти в разі падіння Часового Яру / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот з відео

Наразі одне з першочергових завдань російських окупаційних військ полягає в захопленні Часового Яру Донецької області. Після цього окупанти можуть націлитися на Торецьк. 

Таку думку висловив полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт та військовий льотчик-інструктор Роман Світан в ефірі "24 каналу". За його словами, рухатися в бік Торецька з Очеретиного росіянам складно, оскільки він  розташований на тій висоті, що й Горлівка. Крім того, Торецьк є панівною висотою в цьому районі.

Тому, за словами Світана, рух противника в напрямку міста можливий лише з Півночі – з висот Курдюмівки, Кліщіївки та Андріївки. І доки український гарнізон стоїть у Часовому Ярі, ворог пройти там не зможе. Саме тому захоплення Часового Яру є одним із основних завдань для окупантів. 

Відео дня

"Я думаю, Часів Яр вистоїть, отже – не буде жодної проблеми для Торецька", – заявив експерт. 

Він додав, що Україна перекинула до Часового Яру додаткові частини. Крім того, туди попрямували перші партії боєприпасів.

Війна в Україні: ситуація на фронті

У вечірньому зведенні 1 травня Генштаб ЗСУ повідомив, що на фронті відбулося 100 бойових зіткнень із противником. Зазначається, що найгарячішим був Авдіївський напрямок – там відбито 33 ворожі атаки.

Крім того, на Бахмутському напрямку українські оборонці відбили 14 атак, на Лиманському – 9, а на Купʼянському – 11. Водночас на Новопавлівському напрямку ворог 17 разів намагався прорвати оборону українських військ. 

Водночас авіація Сил оборони завдала ударів по 1 пункту управління та по 7 районах зосередження особового складу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 пункту управління БпЛА та 1 району зосередження особового складу російських військ.

Вас також можуть зацікавити новини: