Росія готує додаткові резерви, щоб відкрити ще один напрямок фронту/ фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Росія готує додатковий резерв, який може використати для відкриття ще одного відрізку фронту. Про це сказав командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів Ахіллес 92-ї Окремої штурмової бригади імені Кошового Отамана Івана Сірка Юрій Федоренко в інтерв'ю Radio NV.

Так, він зазначив, що Росія проводить приховані мобілізаційні процеси і підняла ставку так званих підйомних - за підписання контракту із російськими окупаційними військами зараз виплачують від шести тисяч доларів, що для провінційних депресивних містечок РФ дуже багато.

"Вони формують додатковий резерв. Цей резерв може так чи інакше бути застосований або для продовження натиску на поточній лінії бойового зіткнення, або для відкриття іншого напрямку зосередження зусиль, тобто ще одного відрізка фронту", — сказав Федоренко.

Відео дня

Чи піде Росія у наступ

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія наприкінці травня або в червні може розпочати контрнаступальні дії, тому потрібна допомога від партнерів.

Видання The Economist  писало, що влітку Росія може почати новий великий наступ, "і здатність України стримати його цього разу виглядає набагато менш впевненою, ніж торік", зокрема, тому, що українська сторона дуже пізно посилила свої оборонні позиції.

Водночас видання The Times наголошувало, що Захід має посилити надання допомоги Україні, оскільки в разі її падіння наступною ціллю російського диктатора Володимира Путіна можуть стати країни Європи – найгірші сценарії вже розглядають у багатьох урядах.

Вас також можуть зацікавити новини: