У Зеленського назвали, що необхідно Україні для перемоги у війні  / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Наразі Україні необхідно інвестувати, зокрема, в дронове виробництво, в постачання великої кількості далекобійних ракет, протиракетних систем, авіацію і системи радіоелектронного слідкування. Про це радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляксказав в ефірі національного телемарафону.

"Очевидно що, якщо ця війна буде неправильно фіналізована, то кількість ресурсів, які треба буде витрачати на наступні етапи війни, навіть гібридної, будуть набагато більшими, ніж те, що потрібно сьогодні довкласти в перемогу України. Сьогодні треба інвестувати в дронове виробництво, в постачання великої кількості далекобійних ракет, протиракетних систем, авіацію і системи радіоелектронного слідкування і так далі. Це вже навіть не питання танків чи бронетехніки, якщо говорити ширше. Це саме про технологічну компоненту цієї війни", – розповів він.

Подоляк зазначив, якщо Росія залишиться з тією елітою, яка сьогодні встановлює правила, то вона буде максимально агресивною мілітарною країною, яка буде шантажувати, фінансувати ультрарадикальні політичні організації в інших країнах та організовуватиме перевороти, заколоти і теракти.

Відео дня

"Війна не може закінчитись таким чином, щоб російська еліта зберегла свої позиції в самій Росії", – наголосив він.

Заклики до переговорів України з Росією

Американський мільярдер Ілон Маск заявив, що Україні час йти на переговори з Росією, щоб уникнути нових смертей на фронті. А ось спроби України відвоювати захоплені росіянами території Маск вважає непотрібними.

Натомість в Офісі президента України не розуміють, чим керуються представники демократичних країн, коли пропонують Україні піти на поступки "кровожерливим" росіянам.

Радник голови ОП Михайло Подоляк зазначив, що Росія, пропонуючи переговори, насправді закликає до того, аби їй не лише дали змогу уникнути воєнної поразки та покарання за скоєні злочини, але й дозволили продовжувати "вбивати, ґвалтувати, захоплювати".

До того ж, на його думку, ті, "хто комфортно сидить за тисячі кілометрів від війни" та пропонує Україні погодитися на переговори, насправді теж пропонують дозволити Росії скоювати злочини і надалі – "поки світ остаточно не захлинеться демократичною кров'ю й не визнає тиранів глобальними лідерами".

Вас також можуть зацікавити новини: