У розвідці прокоментували відсутність ракетних ударів РФ / facebook.com/strumkovskij

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов заявив, що найважча частина зими попереду зважаючи на те, що наразі відсутні російські масовані ракетні удари по об'єктам в Україні.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов сказав в ефірі телемарафону. Юсов наголосив, що в РФ "необмежена кількість" ракет для систем С-300.

"Ми розуміємо, що залишається велика кількість старого радянського озброєння, велика номенклатура, у тому числі бронетехніка. Інша справа, що не усе з цього швидко підлягає розконсервації і відновленню, і тим більше модернізації. Але Росія залишається безумовно величезним запасником застарілого радянського озброєння, і так чи інакше, зберігає певні можливості з виробництва інших видів озброєння. Тому, звичайно, це серйозний виклик для Сил безпеки і оборони України, і безумовно, для проукраїнської коаліції", - повідомив Юсов.

Відео дня

Він відзначив, що Україні потрібно більше підтримки, посилення систем ППО і ПРО, бо найважча частина зими попереду.

Крім того, Юсов розповів про ситуацію із запасами ракет у Росії.

"Так, може відновлювати (ракети) і робить це, але не в тих обсягах, в яких хотіла би. Це означає, що сьогодні запаси ракетних озброєнь у агресора є значно нижчими, ніж це було минулого року і на початку повномасштабного вторгнення. Але тим не менше, вони є. Це означає, що загроза для української енергетичної і цивільної інфраструктури зберігається", - відзначив Юсов.

За його словами, ворог використовує активні комбіновані удари, одночасно запускають дрони і ракети.

"Проте, такого маштабу і такої кількості як було за часів Суровікіна, коли він фактично винищив російський ракетний арсенал, зараз ворог ще не відновив", - наголосив Юсов.

Також він пояснив, чому при атаках на Україну нині ракетні удари не є домінуючими.

"Це можливо зміна тактики, і все ж таки, найважча частина зими, у тому числі у температурному режимі, попереду. Це означає, що будь-який сигнал тривоги - це серйозне попередження про серйозну небезпеку", - підкреслив представник ГУР.

Ракетні атаки РФ 

Останнім часом російські окупанти атакують територію України не ракетами, а "шахедами". Особливо активізувалися такі атаки з початку грудня.

16 листопада керівниця обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня  Наталя Гуменюк повідомила, що російські загарбники зосередили понад 800 ракет в окупованому Криму для здійснення енергетичного терору цієї зими.

Вас також можуть зацікавити новини: