Російські війська атакували цивільну інфраструктуру / скріншот

У ніч на 5 грудня російські війська атакували цивільну інфраструктуру на Донеччині, Херсонщині та Харківщині, внаслідок чого є постраждалі цивільні люди. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у Telegram.

За його інформацією, окупанти нанесли авіаудар по селищу Північне Донецької області. Пошкоджені 5 багатоквартирних будинків. Підрозділи ДСНС врятували 1 людину. Під ворожий обстріл на Донеччині потрапило також місто Селидове. Зруйновано п’ятиповерхову будівлю навчального закладу, 2 приватних підприємств, багатоквартирний будинок. Ніхто з людей не постраждав.

О 23:20 окупанти завдали ракетних ударів по місту Херсон, внаслідок чого руйнувань зазнала будівля кінотеатру, рятувальники локалізували пожежу.

На Харківщині у селищі Борова через удар безпілотника пошкоджений будинок культури, будівля селищної ради та приватний будинок. Також російські військові вдарили безпілотником по житлових будинках та господарчих спорудах у місті Чугуїв. Постраждала 1 людина.

Оновлено. Начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко інформує, що зранку армія РФ кілька разів обстріляла Херсон з тимчасово окупованого лівого берега. Під щільним ворожим вогнем було середмістя. 

"Внаслідок одного з ударів загинули двоє і одна людина була поранена. Ще одного травмованого під час чергового обстрілу центральної частини міста наразі ушпиталено. Крім того, було влучання в один із медзакладів Херсона. Попередньо, там теж може бути поранена людина", - зазначив Мрочко.

За кілька хвилин він додав, що внаслідок влучання ворожого снаряду у медзаклад легкі поранення отримали двоє лікарів. Необхідну медичну допомогу їм надали на місці.

Близько 13.30 Мрочко повідомив, що до 4-х зросла кількість постраждалих через влучання по медзакладу Херсона.

"За останніми даними, внаслідок влучання ворожого снаряду у заклад охорони здоров'я у середмісті Херсона поранення отримали четверо людей - двоє лікарів 1954 і 1959 р.н., акушерка 1966 р.н і працівник одного з відділів 1956 р.н.", - написав він у Telegram.

Мрочко додав, що усім пораненим на місці надана медична допомога. Отримані ними травми легкі і лікування не потребує госпіталізації.

Клименко також поінформував, що  продовжуються пошуково-рятувальні роботи на місці зруйнованого ракетою будинку у місті Новогродівка Донецької області. Там напередодні рятувальники виявили тіло загиблої 8-річної дитини. Доля ще двох людей залишається невідомою, зауважив міністр.

Атака РФ дронами у ніч на 5 грудня - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 5 грудня РФ атакувала Україну ударними БпЛА Shahed-136/131 з двох напрямків - Курська область та Приморсько-Ахтарськ, а також запустив зенітні керовані ракети С-300, які спрямував по цивільних об’єктах Донецької та Херсонської областей.

Як повідомили в Повітряних силах ЗСУ, усього зафіксовано було 17 ударних БпЛА типу Shahed та 6 зенітних керованих ракет ЗРК С-300. В результаті бойової роботи знищено 10 ударних БпЛА в різних регіонах України.

По Новогродівці окупанти в ніч на 30 листопада нанесли удар ракетами С-300. Влучання було у багатоповерхівку. Зразу повідомлялось про поранення 13-річної дитини. Рятувальники заявили, що під завалами можуть перебувати п'ять осіб, в тому числі дитина.

Вас також можуть зацікавити новини: