У США акцентували увагу, що подібні перехоплення збільшують ризик зіткнення в повітрі / Ілюстрація УНІАН

Російський багатоцільовий винищувач Су-35 у вівторок, 4 червня, три рази перехоплював літак-спостерігач Військово-морських сил США P-8A Poseidon в міжнародному повітряному просторі над Середземним морем. Одне з таких перехоплень американці назвали "небезпечним".

Про це повідомляє Шостий флот Сполучених Штатів.

"Су-35 на високій швидкості пройшов прямо перед літаком місії, що піддало небезпеці наших пілотів", - зазначили у флоті.

Відео дня

"Члени екіпажу Р-8А повідомили про хвилі турбулентності після другої зустрічі. Тривалість перехоплення склала приблизно 28 хвилин", - додали військові.

Читайте такожСША вимагають від Туреччини протягом тижня зробити вибір між С-400 і F-35

Американські військові назвали дії російських пілотів у міжнародному повітряному просторі "безвідповідальними".

"Ми очікуємо, що вони будуть вести себе відповідно до міжнародних стандартів, встановлених для забезпечення безпеки і запобігання інцидентів", - заявили в прес-службі Шостого флоту.

Там також нагадали про укладену між США і СРСР угоду від 1972 року про запобігання інцидентів у відкритому морі і в повітряному просторі над ним (INCSEA).

"Небезпечні дії збільшують ризик прорахунку і ймовірність зіткнення в повітрі", - заявили в США.

Там також підкреслили, що американський літак працював відповідно до міжнародного права і не провокував" дії з боку екіпажу Су-35.

Як повідомляв УНІАН, американські винищувачі F-35A Lightning II в «режимі звіра» біля кордонів Ірану потрапили на відео.