Перевагами гаубиці вважають скорострільність і надійність / Photo by Ana Henderson

Сухопутні сили США на полігоні Юма провели перші випробування автомата заряджання гаубиці Extended Range Cannon Artillery (ERCA), здатної вражати цілі на дальності від 70 до 100 кілометрів.

Про це повідомляє Defence Blog, передає Naked Science.

Читайте такожУроки війни в Україні: американських артилеристів знову будуть вчити стріляти без допомоги електроніки

Відео дня

В рамках програми ERCA різні компоненти системи тестують вже близько чотирьох років. Відомо, що автомат заряджання вміщує п'ять снарядів. У минулому системи ERCA монтували на модифікованих самохідних гаубицах M109A6. Тестування автомата заряджання з обмеженою ємністю проводиться на базі M109A7.

Extended Range Cannon Artillery - високоточна гаубиця з максимальною дальністю стрільби - від 70 до 100 кілометрів. Для порівняння, максимальна дальність стрільби російської самохідної гаубиці «Мста-С» становить 30 кілометрів.

Раніше зазначалося, що конструктивно знаряддя містить в собі дві основні складові частини: снаряд XM1113 і дуло подовженого типу. Перевагами гаубиці, крім дуже великої дальності стрільби і підвищеної точності, вважають скорострільність і надійність. Передбачається, що нова система зможе виконувати до десяти пострілів за хвилину.

Як повідомляв УНІАН, американські самохідні гаубиці M109A7 «Паладин» будуть модернізовані за програмою Extended Range Canon Artillery (ERCA), спрямованої на збільшення дальності ведення вогню і підвищення скорострільності.