У США модернізують самохідні гаубиці М109А7 / wikipedia.org

Американські самохідні гаубиці M109A7 «Паладін» будуть модернізовані за програмою Extended Range Canon Artillery (ERCA), спрямованої на збільшення дальності ведення вогню і підвищення скорострільності.

Читайте такожРосія почала постачання С-400 в Туреччину

Як повідомляє N+1, посилаючись на Defence News, контракт на модернізацію отримала британська компанія BAE Systems. Однією з цілей ERCA є підвищення далекобійності артилерійських гармат за збереження нинішньої маси, що дозволить не збільшувати навантаження на шасі.

Відео дня

У рамках модернізації буде доопрацьовано башту САУ. Стандартний ствол 155 мм гармати довжиною 38 калібрів замінять на ствол довжиною в 58 калібрів (близько 9 метрів). Очікується, що модернізація дозволить збільшити дальність ведення вогню з 30 до 70 кілометрів.

У рамках контракту BAE Systems повинна буде спочатку створити прототип покращеної M109A7 і провести його випробування. Потім будуть доопрацьовані всі інші гаубиці.

Раніше повідомлялося, що командування Народно-визвольної армії Китаю оголосило конкурс на розробку технології отримання замагніченої плазми в артилерійських гарматах.