Airbus показала секретний стелс-дрон / ainonline.com, Airbus

Компанія Airbus показала випробувальний зразок БПЛА LOUT (Low Вами UAV Testbed), розробка якого в умовах секретності велася з 2007 року.

Читайте такожBoeing показала нове відео польоту апарата-дозаправника MQ-25

Як повідомляє Jane's 360, не здатний літати зразок апарату з футуристичним дизайном показали журналістам у Німеччині 5 листопада.

Відео дня

LOUT спроектований як ромбоподібний чотиритонний апарат. На ньому відпрацьовувалися перспективні технології зниження візуальної, акустичної та радіолокаційної помітності. У показаного журналістам зразка є всі ознаки стелс-можливостей: матеріали, що поглинають радарні хвилі, характерна геометрія і технології структурного охолодження.

ainonline.com, Airbus

Оскільки LOUT пророблявся під непомітність для наземних загроз, повітрозабірники двигуна розміщені на верхній площині корпусу.

На представленому зразку є купол кабіни, але, за словами розробників, він був доданий для випробувань стелс-можливостей, а не для демонстрації можливої пілотованості апарату.

Раніше повідомлялося, що російський важкий ударний безпілотний літальний апарат (БПЛА) "Охотник" вперше застосує зброю в ході випробувань в 2020 році на військовому полігоні в Ахтубінську.