В Україні виставили на продаж літаки Ан-26, що не літали вже 10 років / Ілюстрація - фото ngu.gov.ua

Холдингова компанія «Артем», що входить до складу державного концерну «Укроборонпром», виставила на продаж три літаки цивільної авіації типу Ан-26, про що повідомила прес-служба держконцерну.

Читайте такожУ Франції гігантський літак порізали на сувеніри

В описі лотів сказано, що стартова ціна літака Ан-26 1986 року випуску становить 3,98 млн грн, Ан-26 1982 року випуску - ціна 5,95 млн грн, літака Ан-26 1977 року випуску - 776,94 тис. грн.

Відео дня

«Упродовж багатьох років ці літаки справно доставляли продукцію «Артема» і комплектуючі деталі до них в різні куточки України та світу. Втім, за останні десять років у підприємства відпала виробнича необхідність використовувати ці повітряні судна. Зараз всі три літаки потребують капітального ремонту, щоб знову піднятися в небо, або можуть бути альтернативно використані на землі без значних інвестицій», - йдеться в повідомленні.

Аукціон з продажу літаків призначено на 10 березня.

Довідка УНІАН. Ан-26 - військово-транспортний літак, розроблений в КБ "Антонов". Він є модифікацією початкової моделі Ан-24. Зараз експлуатується пасажирська модифікація літака місткістю до 43 осіб. Загалом побудовано 1403 літаки цього типу.