Правоохоронцям чоловік заявив, що просто колекціонує зброю / фото: УНІАН

У передмісті Одеси у чоловіка вилучили арсенал зброї, в тому числі німецький крупнокаліберний кулемет і снаряди часів Другої світової війни.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, арсенал зброї та боєприпасів вилучено в будинку 46-річного жителя села Усатове Біляївського району. Слідчі заходи проводили співробітники поліції та УСБУ області.

Зазначається, що чоловік зберігав за місцем проживання німецький крупнокаліберний кулемет MG-42 часів Другої світової війни. Ця зброя розроблена фірмою Metall-und Lackwarenfabrik Johannes Großfuß у 1942 році, під час війни радянські солдати та союзники називали її «Косторіз» і «Циркулярна пила Гітлера».

Відео дня

Читайте такожМісячник здачі зброї: стало відомо, скільки громадяни віддали поліції боєприпасів

Також вилучено ручний кулемет Дегтярьова, пістолети-кулемети МР-40 і SA-23, мисливську рушницю, два пістолети, 60 дев'ятиміліметрових набоїв, дві гранати, тубус від реактивної протитанкової гранати РПГ-22, три артилерійських і два мінометних снаряди.

Правоохоронцям він заявив, що просто колекціонує зразки старовинної зброї. Велику частину «колекції», за його словами, він знайшов під час розкопок, а деякі зразки придбав через Інтернет.

Арсенал направлено на експертизу до Одеського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 263 про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. 

Процесуальне рішення приймуть за результатами експертизи, слідство триває.

Як повідомляв раніше УНІАН, співробітники київської митниці вилучили під час перевірки поштового відправлення з США меч, який міг використовуватись у ритуалах спільноти масонів.