Експерт розповів, як ЗСУ можуть використати ракети Taurus / фото wikimedia.org

Німецькі далекобійні ракети Taurus допоможуть українським військовим знищувати важливі об'єкти російських окупаційних військ. Поки невідомо, яку версію цих ракет отримає Україна, проте, найімовірніше, йдеться про снаряди з дальністю ураження до 300 кілометрів.

Таку думку в ефірі "24 каналу" висловив військовий експерт Павло Нарожний. За його словами, раніше і Британія, і Франція, надали ЗСУ ракети з такою дальністю. Однак засоби з більшою дальністю ураження точно не завадили б військовим.

Він наголосив, що якби в України були ракети з дальністю ураження у понад 300 кілометрів, то Кримський міст вже був би знищений. Нарожний зауважив, що незаконно збудована між окупованим Кримом і Росією переправа – надважливий об'єкт у логістичному ланцюжку окупантів.

Відео дня

"Точно до десятка ракет ми б використали, щоб покласти цей міст. Він дуже важливий для окупантів з точки зору логістики", – сказав експерт.

Водночас експерт закликав не думати про ракети Taurus як про своєрідну "срібну кулю", яка знищить усі військові об'єкти противника. 

"Отримання таких ракет – це історія не про закінчення війни. А історія про системне знищення особового складу, військової техніки, складів боєприпасів та інфраструктури для логістики окупантів. Це – запорука нашого наступу", – резюмував Нарожний.

Ракети Taurus для України

Розмови про надання Україні далекобійних ракет Taurus точаться вже давно. Після того, як свої далекобійні снаряди передали Україні Велика Британія та Франція, такого ж кроку очікують від Німеччини. Проте міністр оборони країни Борис Пісторіус неодноразово наголошував, що це питання не розглядається. 

7 серпня 2023 року український депутат Єгор Чернєв із посиланням на знайомих у Бундестазі розповів, що в Німеччині таки дійшли згоди щодо надання Україні далекобійних ракет Taurus. За його словами, тепер треба дочекатися офіційного рішення.

Вас також можуть зацікавити новини: