У Німеччині закликають уряд передати Україні ракети Taurus / фото wikimedia.org

Лідер опозиційного Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Німеччини Фрідріх Мерц знову закликав уряд країни передати Україні далекобійні ракети Taurus. Про це пише Tagesschau.

Він зазначив, що ці ракети могли б бути використані для руйнування Кримського мосту, який з'єднує окупований Крим з Росією і є "найважливішим маршрутом постачання російських сил вторгнення".

За словами Мерца, канцлер Німеччини Олаф Шольц все ще повинен пояснити німецькому народові, чому Берлін не передає ці ракети Києву. 

Відео дня

"Це все ще тактика? Або це невігластво? Він повинен відповісти нам всім, включаючи мене, на це питання", – підкреслив лідер німецької опозиції. 

Зброя для України: останні новини

У Швеції збільшать виробництво боєприпасів, що дозволить, в тому числі, продовжувати підтримку України. Управління матеріального забезпечення оборони (FMV) Швеції підписало відповідну угоду з виробником боєприпасів Nammo.

Тим часом Україна і Франція обговорюють спільне виробництво зброї. Як зазначив президент Володимир Зеленський, йдеться про дрони і артилерію

Своєю чергою, Велика Британія передасть Україні найбільшу в історії партію БПЛА. Напередодні свого візиту до Києва британський прем'єр Ріші Сунак повідомив, що Лондон надасть Києву військову допомогу в розмірі 2,5 мільярда фунтів стерлінгів у 2024/25 роках, що на 200 мільйонів фунтів стерлінгів більше, ніж у попередні два роки.

Вас також можуть зацікавити новини: