Швеція збільшить виробництво боєприпасів для України / фото ua.depositphotos.com

Управління матеріального забезпечення оборони (FMV) Швеції підписало угоду з виробником боєприпасів Nammo. Вона спрямована на збільшення виготовлення 155-мм артилерійських боєприпасів і посилення безпеки їх поставок.

"Зараз ми робимо наступний важливий крок, щоб прискорити інвестиції у виробничі потужності галузі. Це скоротить терміни поставок, підвищить нашу спроможність надавати підтримку Україні і водночас зміцнить надійність поставок артилерійських боєприпасів у Швеції та Північному регіоні в довгостроковій перспективі", – повідомив керівник напряму озброєнь FMV Йонас Лоцне.

Відомо, що заплановані інвестиції частково фінансуються самою Швецією та частково – Європейським Союзом. Якщо ЄС, у конкуренції з іншими проєктними пропозиціями, виділить кошти протягом першого кварталу 2024 року, то угода перетвориться на контракт. 

Відео дня

Зазначається, що ініціатива є одним із кроків у комплексних зусиллях зі збільшення виробництва артилерійських боєприпасів і забезпечення подальшої підтримки України. Роботи проводяться в рамках оборонної співпраці Північних країн NORDEFCO (Північноєвропейське оборонне співробітництво) та очолюються FMV.

Зброя для України: останні новини

Велика Британія передасть Україні найбільшу в історії партію БПЛА. Про це заявив премʼєр-міністр країни Ріші Сунак напередодні візиту до Києва у пʼятницю, 12 січня 2024 року. У канцелярії Сунака підкреслили, що це буде найбільша поставка безпілотників в Україну з усіх країн.

Водночас президент Латвії Едгарс Рінкевичс, який перебував із візитом у Києві 11 січня, заявив, що його держава надасть Україні новий пакет допомоги. За його словами, туди увійдуть гаубиці, боєприпаси, протитанкову зброю, гелікоптери, дрони, пристрої зв'язку та екіпірування.

Вас також можуть зацікавити новини: