Стягування військ РФ - НАТО перекине ще 500 військових до Німеччини  / defense.gov

Північноатлантичний альянс (НАТО) планує перекинути додаткових 500 військових до Німеччини.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Пентагону.

Читайте такожУкраїнські військові отримали модернізований вертоліт (фото)

Відео дня

Зазначається, що НАТО цього літа проведе масштабні навчання з участю близько 30 тисяч військових.

За словами генерала Військово-повітряних сил Тода Волтерса, ці навчання продемонструють здатність НАТО швидко і масштабно перекидати великі сили на великі території.

Волтерс зазначив, що додаткові військові сили, які перекинуть до Німеччини, будуть складатися з польової артилерії, комплексної протиповітряної й протиракетної оборони, розвідки, фахівців з радіоелектронної боротьби, авіації тощо.

Скупчення військ РФ біля кордону з Україною

  • Наприкінці березня Росія, за даними ВСУ, зосередила вздовж державного кордону України і на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планувала підтягнути ще до 25 батальйонних тактичних груп.
  • Також окупанти підсилюють передові підрозділи НЗФ розвідувальними групами і снайперськими парами, проводять тренування особового складу із залученням інструкторів збройних сил РФ і тримають напоготові до застосування чергові підрозділи артилерії на певних напрямках, зокрема в населених пунктах на окупованій території України.
  • За словами президента Володимира Зеленського, РФ шляхом збільшення чисельності військ на кордоні намагається чинити тиск на Україну.
  • Водночас у Пентагоні заявили, що стурбовані ескалацією російської агресії на сході України.
  • Командування Збройних сил США в Європі підвищило свою бойову готовність до найвищого рівня після відновлення бойових дій між російськими бойовиками і українськими військовими в Донецькій області.