У зоні бойових дій російські військові почали використовувати танки Т - 62 нової модернізації / фото wikimedia.org

Радянські танки Т-62 і Т-54/55 вже прибули до окупантів на фронт, але з'явився один жирний нюанс - відсутність відповідних екіпажів. 

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко підтвердив у Telegram факт такого перекидання одному з мотострілкових підрозділів ЗС РФ на Сватівському напрямку. Окупанти отримали підкріплення в кількості 12 танків, у складі Т-72, Т-80 і навіть Т-90.

"Найцікавіше те, що в підрозділі немає екіпажів, які можуть цими танками оперувати", - зазначив Коваленко.

Відео дня

Експерт підкреслив, що нестача професійних екіпажів стає такою ж гострою проблемою для Росії, як і нестача "сучасних" танків. "У свою чергу, Т-62 і Т-54/55 не тільки швидше і простіше виводяться зі зберігання, а й екіпажі на них готуються у стисліші терміни", - додав Коваленко.

"Загалом, куди не глянь, а всюди суцільний профіт від Т-62 і Т-54/55! Ось і правильно зроблять, якщо пересядуть на них, а за Т-72, Т-80 і навіть Т-90 можуть не турбуватися, їх ЗСУ заберуть, коли будуть звільняти Сватове", - написав Коваленко.

Т-62 на фронті в Україні - що відомо

У зоні бойових дій російські військові почали використовувати танки Т-62 нової модернізації. Кадри з танком Т-62М так званого нового зразка 2022 оприлюднили в соціальній мережі.

На танк встановили новий тепловізійний приціл 1НН96МТ-02 замість старої оптики. Також прибрали далекомір КДТ-2/1. Заявляється, що в новому прицілі є вбудований далекомір.

Багато російських Т-62 були знищені, зокрема під час деокупації правобережжя Херсонщини. На думку експерта Мусієнка, російські танки не мають жодних шансів перед британськими Challenger: "Навіть якщо вони матимуть чисельну перевагу. Це очевидно".

Вас також можуть зацікавити новини: