Росія тягне на війну "модернізовані" танки Т-62 / скріншот

У мережі з'явилося відео, на якому зображений ешелон з російськими танками Т-62М після "модернізації".

"Металополімерні блоки, динамічний захист "Контакт-1" - у наявності. А де ж протикумулятивні гратчасті екрани і "курники" на вежі? Доварять вже у зоні БД?" - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, публікуючи дане відео.

Модернізація російських танків Т-62М - що повідомлялося

Раніше Коваленко розповідав, що весь процес "модернізації" танків Т-62 зводився до установки на них металополімерних блоків і динамічного захисту "Контакт-1", що не тільки не підвищить їхній бронезахист, але і значно знизить їхні мобільність та надійність через важке обважування броні.

"Так чого ж таким чином домоглися російські танкорозконсерватори? Це наочний приклад того, як сучасний російський ВПК не здатний навіть взяти і розконсервувати те, що дісталося у спадок від СРСР, й у процесі розконсервації не споганити навіть це своїм втручанням", - зазначав експерт.

За словами, військового експерта Миколи Саламахи, за рік РФ може підготувати до 1000 одиниць військової техніки для війни в Україні: "У Росії є кілька шляхів відновлення військової бронетехніки, яка була знищена або пошкоджена в Україні. Зокрема, танки Т-54, Т-50, Т-62М, Т-80Б і Т-72Б. однак ці машини пробули на зберіганні більше 30 років і їх потрібно відновлювати".