Олаф Шольц не хоче, щоб Кримський міст було знищено ракетами Taurus, вважає Валерій Романенко / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com та скріншоту

Повномасштабна війна в Україні триває, і Німеччина не хоче надавати нашій державі далекобійні крилаті ракети Taurus, завдяки яким можливо знищити споруджений російськими окупантами Кримський міст.

Гарантована дальність Taurus становить 400 кілометрів - "це означає чітка смерть Кримського мосту", сказав авіаексперт Валерій Романенко в ефірі каналу "Київ24". "…І от Шольц (канцлер Німеччини Олаф Шольц, - Ред.) цього не хоче. Це політичне рішення", - заявив аналітик.

За його словами, німецький чиновник "боїться, що росіяни активізують якісь дії, а вони і так все активізували, що могли". "По чому вони ще не били? Ну по всьому били - і по лікарнях били, і по енергетиці били, по вокзалах били… Усюди. Вони перепробували все, що можливо", - підкреслив авіаексперт.

Відео дня

Романенко додав, що загарбники не били по атомних станціях, бо самі розуміють, - це російська рулетка, - куди вітер полетить, туди відправиться радіоактивна речовина з ураженого реактора.

У центрі уваги допомога українцям - сьогодні про це варто знати

Нагадаємо, влада України ще у травні 2023 року офіційно запросила у Німеччини надання ракет Taurus. Пізніше Олаф Шольц заявив, що німецька сторона не надасть українській таке озброєння, бо нібито наша армія не зможе використовувати його без залучення солдат з Німеччини, а це, за словами канцлера, "червона лінія", яку він не хоче перетинати.

Після того, як США вирішили надати Україні далекобійні ракети ATACMS, у Німеччині поновилися дебати щодо передачі нашій державі Taurus.

Полковник запасу Збройних сил України Петро Черник говорив, що знищити Кримський міст зараз можна, завдавши комбінованого удару, під час якого потрібно використовувати дрони та різні ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: