Пісторіус висловився про передачу Taurus / Колаж УНІАН / фото ua.depositphotos.com, wikimedia.org

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що скептично ставиться до можливості кільцевого обміну далекобійними ракетами з Великою Британією, щоб Україна отримала більше Storm Shadow.

В інтерв'ю Bild він заявив, що не отримував від британського уряду пропозиції, про яку пишуть ЗМІ. "Я нічого не знаю про цю пропозицію. Якщо про це і говорять, то не в моєму домі. Якби такі переговори велися, канцелярія повинна була б визначити, життєздатно це чи ні", - сказав міністр.

За його словами, ракети Taurus "не можна порівняти з продукцією інших країн", тому необхідний ретельний розгляд цього питання. Він не виключає постачання ракет Україні, проте не зараз.

Відео дня

При цьому Пісторіус каже, що такі дискусії не ведуться публічно, оскільки мова йде про інтереси Німеччини і НАТО. Також він відмовився обговорювати повідомлення про те, що канцлер Олаф Шольц побоюється української атаки по Кримському мосту або Москві цими ракетами. 

"Дискусії між канцлером і мною з таких питань, які зазвичай проходять в засекречених приміщеннях, не є темою для інтерв'ю", - сказав він.

Водночас Пісторіус відкидає, що ракети не передають через путінські погрози. "Я нічого не знаю про погрози з боку Путіна. Чесно кажучи, мене б вони теж не сильно налякали, тому що він постійно погрожує", - додав він.

Taurus для України: останні новини

Українська влада вже досить довго закликає Берлін посилити українську армію далекобійними ракетами Taurus. Низка німецьких політиків також закликали владу передати їх на фронт.

Нещодавно в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Лондон запропонував Німеччині рішення цієї проблеми: британці куплять у Берліна Taurus, а натомість відправлять Україні більше власних Storm Shadow, з якими вже працюють українські сили.

Вас також можуть зацікавити новини: