Зеленський прокоментував плани РФ провести військові навчання біля українського кордону / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський прокоментував плани РФ наприкінці вересня провести біля кордонів України масштабі військові навчання «Кавказ-2020».

Читайте такожОборонний бюджет України у 2021 році буде збільшено майже до 6% ВВП - РНБО

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час спілкування з представниками ЗМІ в рамках поїздки до Одеської області у відповідь на прохання журналістів.

Відео дня

Зеленський зазначив, що це питання було детально вивчено.

За словами президента, це питання було обговорено з головнокомандуючим армії, представниками Генштабу, Міністерства оборони та розвідки.

«Ми готові до цього питання, ми нічого не боїмося, ми готові повністю», - заявив він.

Російські військові навчання "Кавказ-2020": що відомо

  • Російські військові стратегічні навчання «Кавказ-2020» відбудуться 21-26 вересня.
  • Як заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, під час навчань будуть відпрацьовані питання управління угрупованнями військ, з’єднаннями і підрозділами в «спільних операціях з локалізації та вирішення збройних конфліктів, пов'язаних із протидією тероризму». Планується участь військових контингентів 9 іноземних держав та ще 9 країн направлять до Росії військових спостерігачів.
  • Основні дії розгорнуться на полігонах Капустін Яр і Ашулук (Астраханська область), а також в акваторіях Чорного і Каспійського морів.
  • Україна у відповідь на проведення Росією навчань "Кавказ-2020" в останній декаді вересня проведе командно-штабні навчання "Спільні зусилля-2020". Під час навчань планується перевірити здатність Генерального штабу Збройних сил у новій структурі діяти відповідно до стандартів НАТО й організовувати взаємодію з пунктами управління збройних сил країн НАТО.