Ілюстрація / REUTERS

У Китаї місто Ланфан заборонило проводити розпродажі на Різдво і встановлювати святкові декорації, щоб перемогти у номінації зразкового населеного пункту.

Як пише Newsweek, місцеве Бюро міського управління постановило, що бізнесу заборонено продавати ялинки, вивішувати різдвяні вогні, проводити вуличні шоу чи рекламувати приурочені до християнського свята розпродажі. Крім того, костюми Санта Клауса і традиційні китайські різдвяні яблука, а також інші тематичні товари, теж опинилися під забороною.

А щоб ніхто не надумався піти проти розпорядження, Бюро відправить спеціальних інспекторів, які будуть стежити за дотриманням відмови від Різдва в місті в період 23-25 грудня. Про будь-які масові збори чи релігійні святкування будуть повідомляти правоохоронцям. Неназване джерело з Бюро пояснило, що влада Ланфан нічого не має проти різдвяного духу. Однак, місто бере участь у змаганні «Національних цивілізованих міст», яке проводять в країні вже третій рік.

Відео дня

Читайте такожУ Британії різдвяні листівки з королівською родиною назвали "порочним звичаєм"

«Комісія винагороджує міську владу за дотримання встановлених партією стандартів у кількох категоріях, серед яких освіта партійних чиновників, просування верховенства закону, громадська безпека, розвиток споживацького середовища, забезпечення нових місць культури, розвиток волонтерських соціальних організацій, а також якість довкілля», - йдеться в статті.