Карл Лагерфельд \ REUTERS

Сьогодні, 19 лютого на 86-році життя помер легендарний модельєр, креативний директор модного дому Chanel Карл Лагерфельд.

Читайте такожПомер Карл Лагерфельд

За повідомленням французького видання Liberation, відтепер посаду головного дизайнера будинку моди Chanel посяде Вірджинія Віард, передає ТСН.

Відео дня

Зазначається, що до смерті Лагерфельда Віард була його музою, другом, заступницею та найближчим партнером більше 30 років. Саме з нею Лагерфельд виходив вітати гостей своїх показів останні кілька сезонів.

Як повідомляє vogue.ru, у Chanel Віард потрапила в 1987 році в якості інтерна студії вишивання. Карл Лагерфельд практично відразу помітив її талант і через чотири роки призначив її студійним директором. Після цього головним обов'язком Вірджинії Віар було втілювати ескізи Карла Лагерфельда в життя. Вона керувала творчою командою, займалася закупівлями тканин, фурнітури та інших необхідних для створення колекцій елементів, а також контролювала якість готових виробів. Віар відігравала важливу роль в створенні всіх колекцій модного Дому. 

Як повідомляв УНІАН, сьогодні помер легендарний німецький модельєр Карл Лагерфельд. Проте, точна причина смерті наразі невідома. Повідомляється, що напередодні, 18 лютого, Лагерфельд був екстрено госпіталізований.