Михайло Лесін / REUTERS

При розтині тіла колишнього міністра друку Росії та екс-радника Путіна Михайла Лесіна судмедексперти виявили у нього перелом шиї трохи нижче лінії щелепи.

Про це повідомляється в звіті Офісу головного судового медика, наданого Радіо Свобода міською владою Вашингтона. Видання зазначає, що його смерть влада США називає випадковою, але низка ЗМІ повідомляла, що колишній міністр міг бути убитий після того, як погодився дати свідчення про корупцію в Росії.

Зокрема, у наданому виданню за рішенням суду звіті повідомляється, що під'язикова кістка Лесіна, розташована під м'язом язика, була зламана. "Також була зламана його шия нижче щелепи, ця травма могла бути отримана в момент смерті або перед нею. Згідно з іншим твердженням з документа, шия могла бути зламана під час розтину тіла колишнього міністра", - пише "Радіо Свобода".

Відео дня

Читайте такожЕкс-міністра друку РФ Лесіна забили до смерті битою - ЗМІ

Також у звіті повідомляється, що ФБР розглядало можливість почати розслідування загибелі Лесіна на початку 2016 року. "Не ясно, чи було це зроблено, але відомо, що агенти ФБР взяли участь у допиті свідків і вивченні відеокамер готелю, де помер Лесін", - пише видання.

Як повідомляв УНІАН, про смерть колишнього міністра друку Росії, екс-голови холдингу "Газпром-медіа", Михайла Лесіна стало відомо в листопаді 2015 року. Він був знайдений мертвим у готельному номері Dupont Circle. Тоді повідомлялося, що він помер від серцевого нападу. Восени 2016 року влада США закрила розслідування у справі про смерть, визнавши її нещасним випадком.

З 1999 по 2004 роки Лесін обіймав посаду міністра Росії у справах друку, телерадіомовлення і засобів масових комунікацій. З квітня 2004 року по листопад 2009 року він був радником президента. Лесін заснував компанію "Відео Інтернешнл". З 1 жовтня 2013 року по 12 січня 2015 року він обіймав посаду голови правління холдингу "Газпром-медіа".