Ілюстрація REUTERS

У Москві кількість затриманих на неузгодженій акції "Повернемо собі право на вибори", яка проходить у підтримку незалежних кандидатів у Мосміськдуму, становить майже 700 осіб.

Читайте такожУ Москві проходять масові протести, затримані десятки людей (онлайн-трансляція)

Про це повідомляє правозахисний портал "ОВС-Інфо", який проводить моніторинг дій поліції та надає допомогу затриманим.

Відео дня

"685 осіб затримали в Москві під час акції "Повернемо собі право на вибори", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє "Радіо Свобода", найінтенсивніші затримання проходили в районі Пушкінської та Трубної площ. Звідти багато разів виїжджали заповнені автозаки. Людей забирали в поліцію з бульварів. Серед затриманих – не лише учасники заходу, але й співробітники ЗМІ (в тому числі мали при собі всі необхідні документи) та випадкові перехожі.

Ілюстрація REUTERS

"Радіо Свобода" повідомляє, що затриманнями в центрі Москви керує колишній полковник українського "Беркута" Сергій Кусюк, який займався розгоном протестів на київському Майдані, а після Революції гідності втік до Росії та був прийнятий на роботу в російські правоохоронні органи.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 серпня, в центрі Москви проходить несанкціонована акція "Повернемо собі право на вибори". Приводом для протесту став недопуск незалежних кандидатів до виборів до Мосміськдуми, які відбудуться 8 вересня.

Акція проходить у форматі "прогулянок по бульварах" - організатори закликали незгодних вийти в будь-яку точку Бульварного кільця. Про готовність взяти участь у заході заявили понад 10 тисяч людей в соцмережах.

Протести в підтримку кандидатів, яким відмовили в реєстрації на вибори до Мосміськдуми, тривають з середини липня. Більшість лідерів російського протесту засуджені на строки від 7 до 30 діб. Найчисленніша санкціонована акція відбулася 20 липня на проспекті Сахарова (за підрахунками МВС, вона зібрала близько 12 тисяч учасників, а за словами організаторів - понад 20 тисяч). Найгучніша несанкціонована - 27 липня.

Ілюстрація REUTERS