Тисячі людей в Гонконзі десятий тиждень поспіль виходять на вуличні акції протесту проти пропекінської політики адміністрації цієї автономії КНР.

Відео дня

У неділю, 11 серпня, силовики в одному з районів міста спробували розігнати мирних демонстрантів, серед яких переважно була молодь, сльозогінним газом, передає dw.com.

В іншому районі учасники мітингу почали закидати поліцейських предметами, повідомляє агентство Reuters, на що силовики також відреагували застосуванням сльозогінного газу.

Більше тисячі одягнених у чорне активістів продовжили триденну маніфестацію в міжнародному аеропорту, скандуючи за допомогою рупорів: "Свободу Гонконгу!".

Читайте такожВлада Китаю зібрала біля Гонконгу 12 тисяч поліцейських для тренування розгону акцій протесту

У центрі міста люди різних вікових категорій, в тому числі сім'ї з дітьми, зібралися з вимогами провести незалежне розслідування дій влади та застосування сили поліцією стосовно демонстрантів. Схвалені владою акції продовжилися несанкціонованими ходами по центральних торгових вулицях.

Напередодні були затримані 16 активістів, яких звинуватили в участі в незаконних масових заходах. Всього з початку протестів були затримані 600 осіб.

Найбільш масові протести в Гонконзі з часу передачі цієї колишньої британської колонії Китаю в 1997 році тривають з 9 червня. Вони почалися як реакція на намір уряду дозволити видачу ймовірних правопорушників і злочинців владі КНР.