У Росії та Угорщини "викликає стурбованість" становище нацменшин в Україні / kremlin.ru

Президент РФ Путін і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан можуть обговорити становище національних меншин в Україні.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков перед візитом президента Росії до Будапешта.

Читайте такожWashington Post: Путін і Орбан налаштували Трампа проти України

Відео дня

«Безумовно, є така тема, яка однаково викликає стурбованість і в угорців, і у нас. Це тема меншин у суміжних районах (Україна). Угорщина неодноразово говорила про своє неприйняття процесів, які там відбуваються, тому не можна виключати, що якось це порушуватиметься», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання журналістів, чи не планує Путін обговорити з Орбаном ситуацію в Україні під час свого візиту до Будапешта.

За його словами, обговорювати уряд України на зустрічі Путіна з Орбаном не планується.

«Там йдеться не про те, щоб обговорювати уряд, новий чи старий. Уряд країни - це суверенна справа кожної країни», - підкреслив Пєсков.

За повідомленням прес-служби Кремля, сьогодні, 30 жовтня Путін на запрошення Орбана відвідає Угорщину. На переговорах в Будапешті він планує обговорити як двостороннє співробітництво, так і міжнародну проблематику.

Нагадаємо, у липні 2019 року Міністерство закордонних справ України висловило занепокоєння останніми діями Угорщини, які «мають ознаки втручання у внутрішньополітичне життя України».

Зокрема занепокоєність України викликала зустріч прем’єра Угорщини Віктора Орбана з головою Товариства угорської культури Закарпаття, народним депутатом України Василем Брензовичем у Будапешті, низка візитів на Закарпаття офіційних осіб Угорщини та «публічні заяви агітаційного характеру з боку угорських чиновників на підтримку зазначеного (Брензовича — ред.) та деяких інших кандидатів» на виборах у Раду.